Vegoköttbullar

Det här behöver du…

1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl riven ost, gärna herrgårds
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
3 ägg
1 msk vatten

Gör så här…

1. Mixa mandeln fint i matberedaren.

2. Blanda mandeln med ströbröd, ost, lök, salt, peppar. Tillsätt ägg och vatten.

3. Forma smeten till köttbullar. Med hjälp av ett matskedsmått blir bullarna jämnstora.

4. Koka upp 1 liter vatten och en grönsaksbuljongtärning. Koka bullarna i buljongen i 8 minuter.

5. Ta upp dem med hålslev och stek dem sedan i smör så att de får en fin gyllenbrun yta.

Serveras som vanliga köttbullar gärna med sås, potatis och lingonsylt!

En kommentar Lägg till

  1. Elin skriver:

    Håller på att göra detta recept just nu. Det verkar riktigt bra!
    Jag har bara en fråga. Kan man frysa in bollarna innan steg 5, det vill säga innan man har stekt dom? Så man kan ta upp dom och steka dom vid behov, eller om det är lämpligare att steka dom och sedan frysa in dom?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *