Vegetarisk gulaschsoppa

Det här behöver du…
(4 port)
3 potatisar av en mjölig sort
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
smör
1/2 dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 tsk chilipeppar
1 liter grönsaksbuljong
1/2 dl hackad persilja
2 dl matyoghurt eller creme fraiche

Gör så här…
1. Skala potatis. Dela i halvor och skiva i små bitar.

2. Skala och hacka lök och vitlök.

3. Kärna ur paprikan och skär i små bitar.

4. Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 min.

5. Vispa så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt eller creme fraiche och strö persilja över.

En kommentar

  1. Pelle skriver:

    Hej! Undrar om jag kan använda din bild till ett skolarbete jag gör? Tack!

Kommentering är avstängd.