Snickerskaka

Det här behöver du…

10 dl cornflakes
1 dl kokos
1 dl sirap
1 burk jordnötssmör
1 dl socker
1 1/2 kaka blockchoklad

Gör så här…

1. Blanda cornflakes och kokos i en stor skål.

2. Blanda ihop sirap, socker och jordnötssmör i en kastrull och smält det sedan på låg värme. Rör runt hela tiden för det bränner fast väldigt lätt. När smeten blir lite mer lättflytande är den färdig. Rinnande blir den aldrig.

3. Häll över blandningen från kastrullen i skålen med cornflakes och kokos. Rör om och försök blanda allt så väl det går.

4. Tryck sedan ut smeten i en form med bakplåtspapper så att det blir 1-2 cm tjockt. Låt svalna något.

5. Under tiden smälter du blockchokladen i ett vattenbad. Smeta sedan ut det ovanpå din kaka och låt stelna.

6. Skär snickerskakan i lagom stora bitar. Vänta inte för länge innan du skär upp kakan för då kommer chokladen att spricka för dig.

Förvaras svalt!

En kommentar

  1. Sara Wennersten skriver:

    Hörru! Hur mycket är ”en burk” jordnötssmör och ”1,5 kaka blockchoklad” egentligen i gram? Kommer jag att bli poppis om jag gör den här till fredagsfikat på jobbet? :)

Kommentering är avstängd.