Rödbetssallad med fetaost & senapssås

Det här behöver du…

500 g rödbetor
1 msk olja
1 tsk grovkornig senap
2 msk balsamvinäger
1 tsk kumminfrön
1 knippe slätbladig persilja
1 tsk salt  (gärna flingsalt)
1 rödlök
100 g fetaost
1/2 tsk peppar
Rödbetssallad med fetaost & senapssås

Gör så här

1. Skölj rödbetorna. Koka med skal i vatten tills de är mjuka. Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten och dra av skalet. Skär dem i klyftor.

2. Blanda olja, senap, vinäger och kummin till en dressing. Häll över rödbetorna ( men spara 1/4 till servering). Låt stå i 30 minuter.

3. Hacka persiljan grovt. Blanda lite av persilja med rödbetsklyftorna. Salta. Lägg upp på ett fat eller i en skål.

4. Skala och skär rödlöken fint och fördela över rödbetorna. Smula över fetaosten och lägg på resten av persiljan. Peppra och häll över den resterande senapssåsen.

Receptet kommer från ica.se

En kommentar

  1. Kocken skriver:

    Jättegod,
    Till och med ”köttätarna” tog mer av den från julbordet :)

Kommentering är avstängd.