Mjuk pepparkaka

Det här behöver du…

150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Pepparkakskryddor
ev 1/2-1 dl lingonsylt

Gör så här…
1. Smält matfettet och låt det svalna.

2. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och matfettet. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna. Rör sist ned lingonsylten.

3. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 C i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.

En kommentar Lägg till

  1. Lina skriver:

    Jättegod blev kakan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *