Lingonglögg

Det här behöver du…
1 liter rensade lingon
1 liter vatten
1/2 påse hela nejlikor
1/2 påse kanelstänger
7-9 hg socker

Koka upp lingon, vatten och kryddorna. Låt det sedan puttra i ca 15-20 minuter. Var försiktig det kokar över väldigt lätt. Efter kokandet så häll allt igenom en sil så du blir av med kryddor och bärskalen. Häll sedan i socker i glöggen och rör om tills det löser sig. Jag brukar smaka av det hela då det är lite olika på bären hur mycket socker som behövs.

Lingonglöggen är väldigt tålig och det går bra att göra den när du plockat bären. Förvara den svalt och mörkt så står den sig ända tills jul!

2 kommentarer

  1. josefina skriver:

    tack för ett bra recept! använde det nyss och det var klockrent! har letat länge med det har varit så krångliga och stora recept så man har ledsnat innan man ens har plockat fram bären ur frysen! tack! :)

  2. Biggan skriver:

    Ja, nu ska det bli glögg att bjuda på i mitt loppis när jag har adventsöppet.

Kommentering är avstängd.