Hallonmuffins med crumble

Det här behöver du…

Muffinsmet:
100 g smör
2 dl mjölk
skal av en citron
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning: Så mycket hallon du vill, frysta eller färska

Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här…
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret sakta och tillsätt mjölk och rivet citronskal.

3. Vispa sedan ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker i en egen bunke. Vänd sedan ner det i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3  med smet. Häll i några hallon i varje muffis (om du tar frysta så kan det vara bra om du rör hallonen i lite potatismjöl innan).

6. Blanda ihop havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i tärnad smör och nyp ihop till en smuldeg.

7. Strö lite crumble på toppen av varje muffin. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

En kommentar

  1. Katarina skriver:

    Hallon är så gott i bakverk och crumble är som pricken på i:et!

Kommentering är avstängd.