Det här behöver du…
1 Kålrot på ca 500 gram
Buljong:
1.5 liter vatten
Grönsaksbuljong
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
Några lagerbladGriljeringssmet:
3 delar skånsk senap eller valfri senap
1 del tomatpuré
1 del ljus sirap
ev. 1 msk potatismjöl
2 dl skorpmjölTill serveringen:
Grovt vörtbröd
Senap of your choice
Gör så här…
1. Koka kålroten med buljongen och kryddorna, ca 1 timme tills den är lagom mjuk, den ska hålla ihop och vara lätt att skära upp. Låt kålroten svalna
2. Blanda ingredienserna till griljeringssmeten och och pensla den på kålroten, en slickepott är ett lämpligt verktyg för jobbet. Strö på ströbröd, eventuellt rulla kålroten i ströbrödet.
3. Griljera kålroten i ungen på 225° i 20-30 min, kör med grillfunktionen sista 10 minuterna om du vill ha lite bränd och härligt krispig yta.
Skiva och servera med senap.
Serveras den varm eller kall?
Hej Catrine. Jag tror den går att servera både och faktiskt. Vi brukar griljera den och ställa fram den sedan. Men det har även hänt att vi gjort i ordning den dagen innan!