Fläderblomssaft

Observera att det finns även giftiga flädersorter, läs mer om de olika sorterna här!

Det här behöver du…

30 st fläderblomsklasar
3 st stora citroner
1.5 liter vatten
1.2-1.5 kg strösocker
50 g citronsyra

Gör så här…

1. Lägg blomklasarna i enren fin hink eller en bunke som rymmer minst 5 liter.

2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Varva citronskivor och fläderblommor i hinken.

3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.

4. Häll det heta vattnet över fläderblommor och citronskivor.

5. Täck med lock och låt saften stå i 2-3 dagar.

6. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Man kan använda en ren kökshandduk som du lägger i ett durkslag som sil!

6. Förvara i kylen, du kan också frysa saften så håller den längre!

En kommentar Lägg till

  1. magnus skriver:

    Tyvärr är länken död men rätt info finns här.
    http://www.livsmedelssverige.se/hem/fakta-om-mat/214-flaeder.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *