Cake Pops

Försvinnande goda Cake Pops gjorda av Ballerina Kladdkaka

Det här behöver du…

2 paket Ballerina kladdkaka eller Oreo cookies
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad eller mjölkchoklad
Grillpinnar att sätta dom på

Gör så här…

1. Kör kexen i en matberedare tills de är smulor.

2. Tillsätt Philadelphiaosten. Börja med 50 gr, blanda och känn på degen. Den ska vara mjuk och gå att rulla till bollar.

3. Rulla degen till bollar i den storlek du önskar! Lägg dom sedan i kylskåpet i en timme.

4. Smält chokladen i vattenbad tills den är rinnande. Ta ut bollarna från kylskåpet, doppa pinnen i lite smält choklad och tryck sedan in den i chokladbollen. (Pinnen sitter bättre.)

5. Doppa sedan bollen i chokladen. Jag använde ett högt glas fyllt med socker som jag sedan stack ned pinnarna i för att låta bollarna stelna. Det går även att ställa dom på ett fat med pinnen uppåt.

6. Dekorering av bollarna kan göras i det oändliga. Strössel, riven choklad, kokos eller så inget alls!

Förvara cake popsen väl kylda.

Lycka till!




15 kommentarer »

    Hej. Jag undrar hur länge dom klarar sig i Kylen? Sen undrar jag om de går att frysa ner? Ungefär herr många bollar blir det av receptet du skrivit ovan?



    Hej Manuela, jag vet tyvärr inte hur länge de klarar sig i kylen eller om de går att frysa ned. Jag har inte provat!



    Okej, men hur många cake pops får jag till på det receptet? Vill göra några till ett dop, jätte fina. Så jag vill veta hur många bollar du fick till :)



    [...] hemma hos oss. Till mat blev det tacogratäng och till efterrätt morotscupcakes, maränger och cake pops. Maten räckte och det blev efterrätt över (jippi!). Baren lekte och vi vuxna hade det trevligt [...]



    Hej
    Var köper man pinnar ifrån?



    [...] Andra som skrivit om cake pops: Sockerrus och Mums.nu. [...]



    Supergoda! Gjorde ett gäng i julas och tänkte göra till påsk igen. Barnen (och de vuxna) bara älskade dem.
    När jag gjorde i julas så frös jag in dom innan. Mest för att jag inte hade plats för dem i kylen. Lät de stå utomhus och stelna och la dem sen i grillfolie. Funkade hur bra som helst. Man får bara ta fram dem lite innan servering men de tinar fort. Jag lät vissa nog ligga 2 veckor i frysen utan problem.



    Vilket lyxigt recept och fina cake pops! Jag tänkte bara höra hur många pops du gör på det receptet? :) Tack för svar!



    Hur många cake pops räcker det till?



    Jag har då frusit ner cake pops.



    2 paket ballerina kladdkaka o 100 gram Philadelphia blev till 48 st bollarför mig :)



    Ska göra cake pops för första gången =) När man doppar dem i chocklad måste det vara blockchocklad? Eller kan man ta vilken marabous? =)



    […] hade med sig havrerutor och vi hade gjort marängtårta med jordgubbar och hallon, samt cake pops. Har tydligen bara bild på […]



    Dom var verkligen jätte goda. Jag gjorde några nu till halloween och målade dom med karamellfärg så att det blev ett öga.
    tack för receptet



    Så där ja! Nu står bollarna i kylen! Är ju så goda och vackra när de blir klara!



Lämna en kommentar