Äppelpaj med lågt GI

Det här behöver du…
3-4 små syrliga äpplen
½ dl råsocker, brun farin, eller fruktsocker (eller en blandning av dessa)
2 tsk kanel eller kardemumma
½ dl flytande margarin + något eller några av följande:
Havregryn
Mandelspån
Hackad mandel
Hackade hasselnötter
Hackade valnötter
Kokosflingor
Ströbröd
Vetemjöl
Mandelmassa (små bitar eller riven)

Gör så här…

1. Skala äpplena (har du riktig bråttom: strunta i det), och skär i mindre bitar (snabbt, behöver inte vara några ”snygga” bitar). Lägg bitarna i en ugnsfast form.

2. Strö över socker och kanel/kardemumma.

3. Strö över de ”valfria” ingredienserna i listan. Tänk på att havregryn, mandel och nötter är nyttigast, så ta mest av dem för att få ett lågt GI.

4. Ringla över flytande margarin.

5. Grädda i cirka 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

6. Servera med yoghurt eller vaniljvisp (12%).

receptet kommer från aftonbladet.se

En kommentar

  1. Susanne skriver:

    Hej Terese!
    Vilken fin receptsida du gjort och många goda recept, en del känner jag igen, som det här till exempel! Det här var ju faktiskt lite kul att du angivit aftonbladet som källa på så jag kollade upp ”deras” recept. Det var som jag misstänkte att det är faktiskt Aftonbladet som kopierat mitt recept nästan rakt av! :-) Så det är mina ord du har ovan… Men det fattas att man ska ta mängden 2-3 dl av havregryn, mandelspån etc. Men framförallt så bevisar ju detta att Aftonbladet tydligen inte hittar på sina recept själva och de orkar inte ens skriva om beskrivningen utan har kopierat min text! Inte för att jag själv hittar på alla recept men jag skriver mina egna beskrivningar. Men just det här receptet är faktiskt jag som hittat på, självklart då med inspiration från en vanlig äppelsmulpaj som jag har GI-anpassat!
    /Susanne

Kommentering är avstängd.