Toscakaka

Det här behöver du…
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g flagad sötmandel
75 g margarin eller smör
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1½ msk vetemjöl
1½ msk mjölk

Så här gör du…

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen, helst en med löstagbar kant.

2. Smält smör i en kastrull och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Tillsätt den varma mjölken,smöret och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.

4. Grädda den nätt och jämnt färdig, ca 20 min i nedre delen av ugnen. Under tiden gör du glasyren!

5. Glasyren: Hacka mandeln eller använd flagad mandel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.

6. Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 15-20 min. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

En kommentar

  1. Annika Sjödin skriver:

    Lätt att göra och den var jättegod! Tack för receptet

Kommentering är avstängd.