Sega chokladkakor

Det här behöver du…

5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten ska inte vara rinnig och inte för hård- utan bara krämig. Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård.

2. Klicka ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.

3. Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna innan du tar bort kakorna från plåten!

4 kommentarer

  1. Katarina skriver:

    Ser mycket gott ut!

  2. jag skriver:

    blääää alldeles för mycket kakao ju! vad ska jag göra med dessa misslyckade kakorna nu?

  3. Gisela skriver:

    Provar just, hur många brukar ni få ut, lite svårt att veta hur stora klickar man skall lägga ut:-)
    Smeten är väldigt god

  4. Lina skriver:

    Helt underbara! Älskar dem!

Kommentering är avstängd.