Pizza och pizzadeg med bakpulver

Det här behöver du…

Pizzadeg:
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1,5 dl mjölk

Fyllning:
1 paket krossade tomater, gärna smaksatt med örter
200 gr färska champinjoner
1 paprika
kalamataoliver
riven ost

Gör så här…

1. Blanda först mjöl, salt och bakpulver tillsätt sedan tärnat smör och mjölken. Arbeta ihop till en deg. Degen blir seg och lite kletig. Jag använder två bakplåtspapper, ett under degen och ett över när jag kavlar ut den. Då undviker man att degen fastnar i kaveln, men lyft på papperen med jämna mellanrum annars kan de också klibba fast totalt.

2. Häll på krossade tomater på degen som nu förhoppningsvis ligger på bakplåtspapper på en plåt. Släta ut tomaterna så de täcker hela degen.

3. Skiva champinjoner och paprika. Strö ut över pizzan. Lägg också på några goda, svarta oliver på pizzan. Vi använder oss av kalamata.

4. Strö över ost och in i ugnen på 225-250 grader tills osten börjar bli gyllenbrun.

Tips: Fyllningen går naturligtvis att variera i det oändliga!

En kommentar

  1. Anton skriver:

    Jag körde dubbla satsen och minskade lite på bakpulvret vilket gjorde att jag inte behövde uppleva det sedvanliga problemet med bakpulversmak i degen. Lite mer mjöl än vad som står i receptet rekomenderas även. Men i övrigt ett väldigt trevligt recept.

Kommentering är avstängd.