Mozartkulor

Det här behöver du…

250 g kylskåpskall mandelmassa eller marsipan (Helst i rulle)
125 g  kylskåpskall nougat
150 g mörk choklad (ta en ljusare om du tycker bättre om det)

Gör så här…

1. Skiva mandelmassan i tunna skivor, direkt från rullen. Så tunna skivor du kan!

2. Skär nougaten i små fyrkanter.

3. Lägg en nougatbit på en skiva mandelmassa. Kläm ihop mandelmassan så den täcker nougatbiten helt. Rulla sedan bollen i handen så den får en rund och fin form. Mandelmassan ska täcka hela nougatbiten, men världen går inte under om så inte är fallet! ;)

4. Smält chokladen i vattenbad. Använd en gaffel när du doppar ned dina mozartkulor. Låt dom inte ligga i för länge, snabbt i och snabbt ur! Lägg mozartkulan på en plåt täckt av bakplåtspapper och låt de stelna på ett svalt ställe.

Tips! Om du vill kan du smälta 50 gr vit choklad och spritsa över. Eller så tar du lite kakao och pudrar över.

En kommentar

  1. kl skriver:

    Tack! Det här är världens bästa recept <3

Kommentering är avstängd.