Vit chokladtryffel med lingon

Det här behöver du…

250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk kanel
1 dl frysta lingon
florsocker
vit choklad att doppa tryfflarna i

Gör så här…

1. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål med grädden. Värm sedan skålen över ett sjudande vattenbad. Rör om tills chokladen smält. Låt svalna i rumstemperatur.

2. Blanda i kanel och lingon i chokladsmeten. Ställ in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna.

3. Doppa en klick av smeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme.

4. Smält under tiden vit choklad i en skål över sjudande vatten. Doppa tryffelkulorna snabbt i chokladen, de smälter så arbeta snabbt. Lägg tillbaka dem på plåten och låt stelna.

Förvara i kylskåpet.