Plommonmarmelad

Det här behöver du…

60 plommon (avsköljda)
1 dl vatten
7-9 dl socker
1 pressad lime
1 kanelstång

Gör så här…

1. Koka plommonen med vattnet i stor kastrull tills fruktköttet släppt från kärnorna.

2. Fiska upp kärnorna (förslagsvis med en hålslev) och räkna så att alla kärnor är ur kastrullen. Det här kan vara lite pillrigt, men ge inte upp!

3. Koka i ca 10-15 minuter tills fruktköttet blivit mjukt och faller isär. Blanda i socker, saft av lime, kanelstång och koka vidare.

4. Efter ett tag kommer vitaktigt skum ha bildats på ytan; ta bort det kontinuerligt med en slev.

5. Koka i 25-40 minuter tills marmeladen blivit något mer trögflytande. (För att inte få för stark kanelsmak så tog jag upp kanelstången efter halva koktiden.)Smaka av och häll upp i glasburkar, eller plastbehållare som kan frysas in till senare tillfälle.