Kantarellsoppa

kantarellsoppa
Det här behöver du…
1 liter kantareller
1/4 välhackad gul lök eller 1-2 schalottenlökar
2 dl matlagningsgrädde
2-3 dl mjölk
1/2 svampbuljongtärning

Gör så här…

1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort jord och annan smuts.

2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i lite smör utan att den tar färg. (Ja smör inte olja, SMÖR!)

3. Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat. Dom ska inte få färg utan bara mjukna så ha inte för hög värme på!

4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.

5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Jag avslutade med att strö lite persilja över hela härligheten också!