Vegetarisk lasagne

Det här behöver du…

3 purjolökar eller 3 gula lökar
4 tomater eller 1 burk krossade tomater, ca 400 g
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
500 g KESO cottage cheese
2 dl riven ost gratäng

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en gryta.

2. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka upp.

3. Varva grönsakssås, lasagneplattor och cottage cheese i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Obs! Lasagnen blir lätt lite rinnig och därför mår den bra av att stå en stund efter tiden i ugnen eller att man låter såsen puttra en halvtimme innan man lägger allt i en form.

Receptet kommer från arla.se