Rostade grönsaker med vitlökscremefraiche

Det här behöver du…

6-8 potatisar
2 morötter
1-2 rödbetor
1 röd lök
1 kruka färsk timjan

Sås:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Gör så här…

1. Skala potatis, morötter och rödbetor. Skiva grönsakerna i små bitar. Ca 1/2-1 cm breda. Skär rödbetorna sist för de färgar av sig hejvilt.

2. Bred ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Skiva röd löken och strö över.

3. Kvista av timjan och lägg det ovan på allt. Strimla över lite olivolja och havssalt. In i ugnen på ca 200 grader i 20-30 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Känn på dem med

4. Blanda creme fraiche, vitlök och smaka av med salt och peppar.

Grönsaker och sås serveras med kyckling, qournfilé eller som på bilden kalkonfilé. Jag vill verkligen poängtera att kombinationen med grönsakerna och såsen är hemligheten till det här receptet.

Tack till Hanna som introducerade det här receptet i min värld!