Osso buco på Hasses vis

Det här behöver du…

Tjocka skivor kalvlägg med ben. (1-1½kg)
150 gr rotselleri
3 skurna lökar
2 medelstora morötter
1 liten kålrot skivad.
3 vitlökar
3 lagerblad
2 msk basilika
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
5 dl vatten
6-7 blandade pepparkorn (vit,svart och rosépeppar)
salt

Gör så här…

1. Bryn köttet runt om i smör i en gryta. Ta upp köttet och fräs alla grönsaker i grytan. Lägg tillbaka köttet och fyll på med vatten,vin och kryddorna.

2. När det kokat upp fyller vi på med krossade tomater och tomatpurén. Låt grytan koka på låg värme under 2½ timma.

3. Tag upp köttet och skär det i grytbitar. Ta upp grönsaker med en hålslev och sila sedan spadet i en kastrull. Du kan välja att reda spadet eller låta bli. Jag väljer att låta bli utan häller spadet åter på köttet.

Servera buljongkokt ris som kryddats med rökt paprikapulver eller som man gör i
Italien servera ett saffrans ris till.