Köttfärsgratäng med zucchini

kottfarsgratang

Till 6 personer behöver du:
800 g zucchini
800 g nötfärs
2 gula lökar
500 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1 dl vitt vin
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 krm malen muskotnöt
2 tsk timjan
olja till formen och att steka i
3 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 225°. Ansa zucchinin och skär den i skivor. Smörj en ugnssäker form med olja.

2. Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i olja och lägg över i en kastrull tillsammans med krossade tomater. Koka upp och krydda med tomatpuré, vin, salt, peppar, muskot och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.

3. Varva zucchiniskivor och köttfärsblandning i formen. Blanda samman grädde och riven ost och slå blandningen överst i formen. Ställ in gratängen i ugnen och sänk temperaturen till 175°. Grädda gratängen i 25 minuter eller tills zucchinin är mjuk och ytan fått vacker färg.

Receptet kommer från giviktkoll