Kolbullar

Kolbulle

Det här behöver du…
2,5 dl kornmjöl
2,5 dl vetemjöl
5 dl vatten
salt
Rimmat sidfläsk

Jag brukar blanda smeten lika delar vatten som mjöl. I de gamla recepten ska det vara kornmjöl vilket man inte alltid får tag i. Det fungerar likabra med vetemjöl. Jag brukar ha lika delar av de olika mjölsorterna. När smeten är blandad brukar jag ha den i en gammal drickflaska. Det är enkelt sätt att frakta smeten i ryggsäcken! Fläsket ska vara rimmat och skärs i små bitar. Svålen brukar jag spara och lägga i muurikkan så stekfettet är det som kommer från svålen.

Först steker du fläsket så det blir färdigt. Pannan ska vara rejält varm. Sedan på med smeten och låt den nästan torka på ovansidan innan du vänder den. Det här serveras med en rejäl klick lingonsylt och är underbart värmande och gott en dag i skogen.

Vegetariskt?
Skippa fläsket, ryktet säger att det fungerar likabra ändå!