Knäckig äppelpaj

appelpaj

Det här behöver du…

6 äpplen, gärna svenska, fasta och syrliga
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl

1 msk socker
1/2 – 1 tsk kanel

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop smör, havregryn, socker, sirap och mjöl till en smulig deg.

2. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dom i en pajform.

3. Blanda socker och kanel och strö det sedan i omgångar över äpplena, rör om emellan så det fördelas.

4. Smula över smuldegen över äpplena och sen in i ugnen i 20-30 minuter eller tills pajen får en fin färg.

Serveras med vaniljglass eller lite vaniljvisp.


4 kommentarer

  1. Henrik skriver:

    Godaste äppelpaj jag ätit!!! Redan när man stod och blandade degen så vattnades det i munnen av lukten.

  2. malva skriver:

    Det här var den godaste äppelpajen jag någonsin smakat! Egentligen gillar jag inte äppelpaj, men den här var suverän!!!

  3. eric skriver:

    Premiärpaj. Även jag klarade den o denn blev kanongod

Kommentering är avstängd.