Kalops

Det här behöver du…

1 kg nötkött t ex bog eller högrev (1 1/2 kg med ben)
200 g morötter
2 gula lökar
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
smör och olja till stekning
salt
vitpeppar

Gör så här…

1. Putsa köttet och skär det i kuber på ca 2×2 cm stora bitar.

2. Bryn köttet i omgångar i smör+olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.

3. Tillsätt  lök, köttbuljongtärning, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.

4. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.

5. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.

6. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. När ca 15 minuter kvarstår av koktiden lägg i morötterna.

Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis.