Daal-veg indisk linsgryta

Det här behöver du…

1 gul lök
75 gram  smör
6 st  vitlöksklyftor
1 morot
2 tsk  spiskummin, hel
1,5 tsk  senapsfrö, gula, eller svarta
3 tsk  gurkmeja
250 gram  röda linser, torkade
2,75 dl  vatten
1 burk  kokosmjölk, (400 ml)
5 skivor  ingefära, färsk, (tunna skivor)
1 burk passerade tomater
vitpeppar
koriander
saft av 2 lime

Gör så här…

1. Hacka löken och stek den i hälften av smöret i en stor gryta.

2. Skiva sedan vitlöken, skala och riv moroten. Lägg i morot, hälften av vitlöken, spiskummin och senapsfrön i grytan. Fräs i ca fem minuter och rör om under tiden. Rör sedan i gurkmeja och fräs ett par minuter till.

3. Lägg i linser, vatten, kokosmjölk, ingefära, tomat och peppar. Koka upp och låt småputtra utan lock i 30–40 minuter tills vätskan kokat in och linserna är mjuka. Ta grytan av värmen.

4. Smält resten av smöret i en liten panna och stek de resterande vitlöksskivorna tills de har fått lite färg. Häll dom över linserna och rör om.

5. Smaka av med lime och salt och strö över hackad koriander. Servera med ris eller bulgur! till.

Receptet kommer från tasteline.se

Kommentering är avstängd.