Chokladpannacotta med hallongelé

Det här behöver du…

Hallongelé:
ca 2 dl hallon
2 msk socker
2 msk vitt vin
1 gelatinblad eller 0,5 tsk gelatinpulver

Chokladpannacotta:
2,5 dl grädde
3 msk socker
50 g mörk choklad (vi använde oss av 70 %)
1 gelatinblad eller 0,5 tsk gelatinpulver

Garnering
Hallon och riven mörk choklad

Gör så här…

1. Börja med att göra hallongelén. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Koka upp hallonen, vinet och sockret. Blanda i gelatinet.

2. Häll försiktigt upp hallongelén i fyra lagom stora glas och ställ att stelna i kylen några timmar.

3. Pannacottan. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Riv eller hacka chokladen fint.

4. Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda i den hackade chokladen i grädden och rör om till chokladen löst sig helt och du har en härlig brun smet. Blanda i gelatinet och häll försiktigt i chokladblandningen i glasen med stelnad hallongelé. Ställ återigen undan att stelna i kylen.

5. Dags att garnera! Riv mörk choklad över pannacottan och toppa med några hela hallon.

PS. Kom ihåg att göra en extra till svärmor.