Canelloni med spenat och ricotta

Det här behöver du…

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano  eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver, ca 400 g
1 dl riven parmesanost (eller vanlig om man har en snålonsdag…)

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 225ºC.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.

3. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokat in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna.

4. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten.

5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.

6. Servera canellonin med sallad.

Receptet kommer från ica.se