Broccolipaj med getost

Det här behöver du…

Pajdeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1-2 msk vatten

ca 400 gr broccoli
en näve färska champinjoner
getost

Fyllning
1 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost
2 ägg
paprikapulver
salt
peppar

Gör så här…

1. Arbeta ihop smör och mjöl, tillsätt vatten tills degen blir smidig. Klä en pajform med degen, nagga den och låt den sedan ligga kallt en stund.

2. Koka broccolin några minuter i lättsaltat vatten.

3. Man ska väl egentligen förgrädda skalet men när hungern ropar så går det faktiskt att skippa förgräddningen. Annars så förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.

4. Lägg i broccolin och skivade champinjoner i pajskalet. Blanda samman fyllningen, krydda den och häll detta över alltsammans. Toppa med skivad getost. Grädda i ca 30 minuter och serveras med en grönsallad.