Ädelfyllda champinjoner

Det här behöver du…

Champinjoner (färska) 12 st stora (3 var på 4 personer)
Mögelost (gorgonzola) 75-100 gram
Citronjuice 1 msk
Grädde 1,5 msk
Persilja, hackade 1-2 msk
Svartpeppar, grovmalen

Gör så här…

1. Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Hacka persilja. Pressa citronsaft och blanda med hacket.

3. Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar.

4. Blanda ostmos med hackad persilja. Fördela blandningen i svamphattarna. Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.

Servera svamparna lätt avsvalnade.

Tips! Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.