Rödbetssallad med fetaost & senapssås

Det här behöver du…

500 g rödbetor
1 msk olja
1 tsk grovkornig senap
2 msk balsamvinäger
1 tsk kumminfrön
1 knippe slätbladig persilja
1 tsk salt  (gärna flingsalt)
1 rödlök
100 g fetaost
1/2 tsk peppar
Rödbetssallad med fetaost & senapssås

Gör så här

1. Skölj rödbetorna. Koka med skal i vatten tills de är mjuka. Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten och dra av skalet. Skär dem i klyftor.

2. Blanda olja, senap, vinäger och kummin till en dressing. Häll över rödbetorna ( men spara 1/4 till servering). Låt stå i 30 minuter.

3. Hacka persiljan grovt. Blanda lite av persilja med rödbetsklyftorna. Salta. Lägg upp på ett fat eller i en skål.

4. Skala och skär rödlöken fint och fördela över rödbetorna. Smula över fetaosten och lägg på resten av persiljan. Peppra och häll över den resterande senapssåsen.

Receptet kommer från ica.se