Snabba frukostbullar

Recept på snabba frukostbullar utan jäst. Riktigt goda!

Tid: 20-30 minuter
Mängd: 6 bullar

frukostbullar

Det här behöver du…

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl vatten
havregryn,
vallmofrön eller solrosfrön till topping

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.

2. Rör ner sirap och vatten i mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en deg.

3. Forma 6 bullar av degen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.

4. Vispa ägget med en gaffel och pensla sen bullarna med äggvispet. Strö på lite vallmofrön, havregryn eller solrosfrön.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 10-15 min. Låt dom svalna och mums.nu till frukost skulle man kunna säga!




20 kommentarer »

    Hej.

    Jag har precis gjort satsen till dessa bullar och de ligger snällt och bakas i ugnsvärmen för tillfället :)

    Jag hade dessutom lite russin och frön i själva blandningen :)

    för övrigt så följde jag receptet till punkt och pricka… men jag undrar, själva satsen blev ju ganska vattning av sig?! Det gör det inte lätt att försöka forma de till runda bollar,,, snarare så att de ”flyter ut lite” och plattar til sig. Det ser ut som gegghögar på plåten……



    hej
    hade samma dilemma som ovanstående även om la till 1 dl mjöl till och linfrö o solrosfrö i degen. degen blev lös.
    får se hur de blir när de är klara



    bullarna blev mycket goda!



    Provar de nu! Kan man frysa dem?



    [...] jags snart gå till fina Melissa och käka kvällis! Think I’m gonna bring some Kusmi tea and home made bread..  Off I [...]



    Ska det verkligen vara 3 dl vatten? Det blir snarare en smet än deg. Jag har lagt till 2 dl mjöl och det är fortfarande kletigt. Får se hur det blir när dom har varit i ugnen…



    Supergeggig deg trots att jag tillsatte en del mjöl. Håller med ovanstående om att det liknar gegghögar på plåten ;) Men ska bli mycket spännande att se om jag och sonen lyckats med dagens frukost :D



    Hej! Jag har också testa dessa nu, samma problem med vattnig deg men la till lite mjöl, ca 05-1 dl.. men de är ju platta kakor, inga bullar här!
    Får se resultatet snart! ÄR HUNGRIG!!



    Nu fick ja till riktig deg utan kladd!
    Lade till 1 dl vetemjöl och tog bort 1 dl vatten. Dessutom tog ja ljummet vatten. Degen blev som vanlig bröddeg, och inget kladd. Det blev fina höga bullar! Gräddade i ca 15 min.
    (Har man inte ägg så kan man pensla med vatten oxå)



    [...] Lördagens frukostsemlor, receptet hittar ni här: http://www.mums.nu/index.php/snabba-frukostbullar/ [...]



    Det var ett par riktigt lättlagade bullar!
    Goda blev dom också!
    Men det bästa är att det gick så snabbt!

    Jag tog 5 dl. mjöl och ca 1,5 dl. grahamsmjöl
    2,5 dl vatten
    Då blev dom fasta och höll sig på höjden.
    Penslade med ägg och toppade med havre!

    Detta blir en repris nästa söndag.



    Jag gjorde precis de goda bullarna. Jag hade inget grahamsmjöl hemma, så jag använde mig bara utav vetemjöl. Jag tyckte att degen blev väldigt lös precis som alla andra, så jag hällde i en del havregryn och även lite extra mjöl. Nu sitter jag och fikar med en kopp te till :) supergott!



    Tänkte göra lite bullar på min lediga fredag. Fast i mitt recept som jag fick, ska man ha 6.5 dl mjöl. Då kanske dom inte blir så vattniga. . . Jag får väl se, ska bli spännande. .



    Har gjort dessa enkla goda bullar några ggr,och dom är populära. Men jag lägger även till 1tsk vaniljsocker, jättegott!!!



    Kanongoda!! och perfekt att det inte ska va jäst i, man har ju oftast ingridienserna hemma! Men jag tog mer mjöl också, så det är nog lite fel i receptet… Men supergoda!



    Ar gjort dessa bröd flera ggr. Brukar ta 2 dl vatten och lite mer mjöl så brukar det bli bra. Har även russin i smeten, jättegott!



    Jag tog 2,5 dl grahamsmjöl och 2,5 dl vetemjöl så blir de lite nyttigare :) dessutom hade jag bara i 2,5 dl vatten istället för 3 dl, och så delade jag upp smeten i tio muffinsformar, då blev de lagom stora. Körde i ugnen i 15 minuter. Perfekta! Prova det! ;)



    Mitt recept:
    5 dl vetemjöl
    1 msk bakpulver
    1/2 tsk salt
    2 dl ljummet vatten

    Pensling:
    1 ägg

    Topping:
    Rosmarin och havs salt

    Hade dem i mitten av ungen i 20 min, värmde ungen till 200 grader innan jag gräddade bullarna.

    Resultat blev riktigt mumsigt! Hade ingen sirap och grahamsmjöl!

    Tack och lycka till alla!



    Håller på att sluta snusa, så kl 05.20 klev jag upp och rörde ihop som följer:

    2 dl vatten
    2 msk sirap
    1 tsk honung
    1 msk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1.5 tsk salt
    rörde om så det skummade.

    Sen fortsatte jag med:

    0.5dl hackade cashewnötter
    0.5 dl russin
    1 dl Bran flakes müsli
    2 dl lantbrödsmjöl
    Hällde på med Vetemjöl tills det blev lagom kladdigt.

    Penslade med sirapsvatten efter gräddning och nu har jag en förvånad fru! 5 av 5 i betyg!



    Ta bara knappt 2 dl vatten så blir det perfekt



Lämna en kommentar