Snabba frukostbullar

frukostbullar

Det här behöver du…

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl vatten
havregryn,
vallmofrön eller solrosfrön till topping

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.

2. Rör ner sirap och vatten i mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en deg.

3. Forma 6 bullar av degen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.

4. Vispa ägget med en gaffel och pensla sen bullarna med äggvispet. Strö på lite vallmofrön, havregryn eller solrosfrön.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 10-15 min. Låt dom svalna och mums.nu till frukost skulle man kunna säga!

22 kommentarer

  1. Chastity skriver:

    Hej.

    Jag har precis gjort satsen till dessa bullar och de ligger snällt och bakas i ugnsvärmen för tillfället :)

    Jag hade dessutom lite russin och frön i själva blandningen :)

    för övrigt så följde jag receptet till punkt och pricka… men jag undrar, själva satsen blev ju ganska vattning av sig?! Det gör det inte lätt att försöka forma de till runda bollar,,, snarare så att de ”flyter ut lite” och plattar til sig. Det ser ut som gegghögar på plåten……

  2. stina skriver:

    hej
    hade samma dilemma som ovanstående även om la till 1 dl mjöl till och linfrö o solrosfrö i degen. degen blev lös.
    får se hur de blir när de är klara

  3. stina skriver:

    bullarna blev mycket goda!

  4. Kristina Johansson skriver:

    Provar de nu! Kan man frysa dem?

  5. Gitte skriver:

    Ska det verkligen vara 3 dl vatten? Det blir snarare en smet än deg. Jag har lagt till 2 dl mjöl och det är fortfarande kletigt. Får se hur det blir när dom har varit i ugnen…

  6. Maria och Wilmer skriver:

    Supergeggig deg trots att jag tillsatte en del mjöl. Håller med ovanstående om att det liknar gegghögar på plåten ;) Men ska bli mycket spännande att se om jag och sonen lyckats med dagens frukost :D

  7. Isabella skriver:

    Hej! Jag har också testa dessa nu, samma problem med vattnig deg men la till lite mjöl, ca 05-1 dl.. men de är ju platta kakor, inga bullar här!
    Får se resultatet snart! ÄR HUNGRIG!!

  8. Anna skriver:

    Nu fick ja till riktig deg utan kladd!
    Lade till 1 dl vetemjöl och tog bort 1 dl vatten. Dessutom tog ja ljummet vatten. Degen blev som vanlig bröddeg, och inget kladd. Det blev fina höga bullar! Gräddade i ca 15 min.
    (Har man inte ägg så kan man pensla med vatten oxå)

  9. Lättlagat skriver:

    Det var ett par riktigt lättlagade bullar!
    Goda blev dom också!
    Men det bästa är att det gick så snabbt!

    Jag tog 5 dl. mjöl och ca 1,5 dl. grahamsmjöl
    2,5 dl vatten
    Då blev dom fasta och höll sig på höjden.
    Penslade med ägg och toppade med havre!

    Detta blir en repris nästa söndag.

  10. sofie skriver:

    Jag gjorde precis de goda bullarna. Jag hade inget grahamsmjöl hemma, så jag använde mig bara utav vetemjöl. Jag tyckte att degen blev väldigt lös precis som alla andra, så jag hällde i en del havregryn och även lite extra mjöl. Nu sitter jag och fikar med en kopp te till :) supergott!

  11. Gina skriver:

    Tänkte göra lite bullar på min lediga fredag. Fast i mitt recept som jag fick, ska man ha 6.5 dl mjöl. Då kanske dom inte blir så vattniga. . . Jag får väl se, ska bli spännande. .

  12. Gina skriver:

    Har gjort dessa enkla goda bullar några ggr,och dom är populära. Men jag lägger även till 1tsk vaniljsocker, jättegott!!!

  13. Carina skriver:

    Kanongoda!! och perfekt att det inte ska va jäst i, man har ju oftast ingridienserna hemma! Men jag tog mer mjöl också, så det är nog lite fel i receptet… Men supergoda!

  14. E skriver:

    Ar gjort dessa bröd flera ggr. Brukar ta 2 dl vatten och lite mer mjöl så brukar det bli bra. Har även russin i smeten, jättegott!

  15. Emilie skriver:

    Jag tog 2,5 dl grahamsmjöl och 2,5 dl vetemjöl så blir de lite nyttigare :) dessutom hade jag bara i 2,5 dl vatten istället för 3 dl, och så delade jag upp smeten i tio muffinsformar, då blev de lagom stora. Körde i ugnen i 15 minuter. Perfekta! Prova det! ;)

  16. Sussie skriver:

    Mitt recept:
    5 dl vetemjöl
    1 msk bakpulver
    1/2 tsk salt
    2 dl ljummet vatten

    Pensling:
    1 ägg

    Topping:
    Rosmarin och havs salt

    Hade dem i mitten av ungen i 20 min, värmde ungen till 200 grader innan jag gräddade bullarna.

    Resultat blev riktigt mumsigt! Hade ingen sirap och grahamsmjöl!

    Tack och lycka till alla!

  17. Kärleks-Örjan skriver:

    Håller på att sluta snusa, så kl 05.20 klev jag upp och rörde ihop som följer:

    2 dl vatten
    2 msk sirap
    1 tsk honung
    1 msk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1.5 tsk salt
    rörde om så det skummade.

    Sen fortsatte jag med:

    0.5dl hackade cashewnötter
    0.5 dl russin
    1 dl Bran flakes müsli
    2 dl lantbrödsmjöl
    Hällde på med Vetemjöl tills det blev lagom kladdigt.

    Penslade med sirapsvatten efter gräddning och nu har jag en förvånad fru! 5 av 5 i betyg!

  18. Anna skriver:

    Testade receptet med viss modifikation imorse. Hade slut på grahamsmjöl så i stället tog jag müsli-smul(brukar hälla det sista i müsli- och flingpåsarna i en burk för att ha till bakning, inget kul att äta smulor).

    Såg inte förrän efteråt att många skrivit att degen blev lös. Min deg blev också det men jag var lite för lat för att göra något åt det så jag tog en nonstickform för jättemuffins och pytsade i smeten. Behövde varken smörja eller bröa den och struntade i äggpensling också. Strösslade med lite müsli ovanpå också. Blev riktigt bra så nu är jag på gång att göra en sats till. :)

  19. Ann-Charlott skriver:

    Ta bara knappt 2 dl vatten så blir det perfekt

  20. Karin skriver:

    Som jag ser ovan så hade många samma problem som jag: smeten blev jätte lös. Jag tog då i 1 dl vetemjöl och cirka 1 dl grahamsmjöl vilket gjorde att smeten fick en perfekt konsistens!

Kommentering är avstängd.