Potatispaj med färskpotatis & dill

Det här behöver du…
1 platta smördeg till botten
1 kilo kokt kall färskpotatis
2 tunt skivad schalottenlök
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 kruka dill
Salt & peppar
2 dl riven ost

Gör så här…

1. Använd dig av en rund form med löstagbara kanter. Pensla formen med lite smör eller olja. Täck bottenplattan med smördeg.

2. Skär färskpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor och fördela i formen. Skär schalottenlök i tunna skivor och strö över.

3. Vispa ihop äggen och matlagningsgrädde. Klipp sedan ned dill i äggsmeten och krydda med salt och peppar. Slå smeten över formen och strö över osten.

4. Grädda i 220 grader i ca 30min. Täck bottnen med folie på utsidan då det kan läcka ut en del. Låt pajen vila en liten stund före servering.

Originalreceptet kommer från Kryddburken.