Pepparsås

Det här behöver du…
1/2 msk krossad peppar (Jag använder Fem peppar från Santa Maria. Vit-, svart-, rosé-, krydd- och grönpeppar)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 buljongtärning (kött eller grönsaks)

Gör så här…

1. Krossa pepparen i en mortel. Smält lite smör i en kastrull och fräs pepparen en kort stund.

2. Häll sedan i grädden, creme fraichen, tomatpurén och buljongtärningen.

3. Låt såsen sjuda tills den tjocknat lite.

FacebookPushaTwitterEmailWordPressPrintFriendlyPinterestDela mera

7 thoughts on “Pepparsås

  1. Peter

    Har gjort denna sås vid 5-6 tillfällen, alltid en succé!! Rekommenderas varmt!

  2. Petra

    Går inte att misslyckas, supergod.Jag spetsade dessutom min sås med lite konjak, blev då ännu godare

  3. Pingback: Buljongbräserad fläskkotlett med smörslungad spenat och pepparsås (långkok) « Vardagslyxaren

  4. Sofie

    Super god pepparsås! Personligen brukar jag lägga lite mera fem peppar för att få såsen lite mera pepprig! Rekommenderar varmt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>