Pepparsås

Det här behöver du…
1/2 msk krossad peppar (Jag använder Fem peppar från Santa Maria. Vit-, svart-, rosé-, krydd- och grönpeppar)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 buljongtärning (kött eller grönsaks)

Gör så här…

1. Krossa pepparen i en mortel. Smält lite smör i en kastrull och fräs pepparen en kort stund.

2. Häll sedan i grädden, creme fraichen, tomatpurén och buljongtärningen.

3. Låt såsen sjuda tills den tjocknat lite.

7 kommentarer

  1. Johan skriver:

    Den var fan sketagod! Rekommenderas!

  2. Peter skriver:

    Har gjort denna sås vid 5-6 tillfällen, alltid en succé!! Rekommenderas varmt!

  3. Petra skriver:

    Går inte att misslyckas, supergod.Jag spetsade dessutom min sås med lite konjak, blev då ännu godare

  4. kenneth skriver:

    vilken underbar sås
    kan aldrig bli fel!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Sofie skriver:

    Super god pepparsås! Personligen brukar jag lägga lite mera fem peppar för att få såsen lite mera pepprig! Rekommenderar varmt!

  6. Angela skriver:

    Riktigt god sås, kommer att göra den flera gånger.

Kommentering är avstängd.