Pepparsås

Det här behöver du…
1/2 msk krossad peppar (Jag använder Fem peppar från Santa Maria. Vit-, svart-, rosé-, krydd- och grönpeppar)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 buljongtärning (kött eller grönsaks)

Gör så här…

1. Krossa pepparen i en mortel. Smält lite smör i en kastrull och fräs pepparen en kort stund.

2. Häll sedan i grädden, creme fraichen, tomatpurén och buljongtärningen.

3. Låt såsen sjuda tills den tjocknat lite.

FacebookPushaTwitterEmailWordPressPrintFriendlyPinterestDela mera

7 Comments:

  1. Den var fan sketagod! Rekommenderas!

  2. Har gjort denna sås vid 5-6 tillfällen, alltid en succé!! Rekommenderas varmt!

  3. Går inte att misslyckas, supergod.Jag spetsade dessutom min sås med lite konjak, blev då ännu godare

  4. vilken underbar sås
    kan aldrig bli fel!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Pingback: Buljongbräserad fläskkotlett med smörslungad spenat och pepparsås (långkok) « Vardagslyxaren

  6. Super god pepparsås! Personligen brukar jag lägga lite mera fem peppar för att få såsen lite mera pepprig! Rekommenderar varmt!

  7. Riktigt god sås, kommer att göra den flera gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>