Lyxig kladdkaka

Det här behöver du…

100 g margarin
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
200 g Marabou schweizernöt chokladkaka
1 dl grovhackade nötter och/eller mandel
Ströbröd till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält margarinet och låt svalna något.

3. Vispa ägg och socker luftigt.

4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, hackad choklad och hackade nötter i en bunke.

5. Häll mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.

6. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet.

7. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.

8. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.

Receptet kommer från aftonbladet.se

4 kommentarer

  1. linda skriver:

    en FANTASTIKT god kladdkaka. den bästa jag ätit och då har jag varit på jakt länge.

  2. Nadja skriver:

    hur många port blir det?

  3. Nadja skriver:

    den verkar vara riktigt god men kan man ha vanlig marabou istället eller marabou med digestive?!

  4. admin skriver:

    Hej Nadja.
    Vet faktiskt inte exakt hur många portioner det blir. Men den är väldigt maffig och dryg. Jag har bara gjort den med schweizernötchokladen. Fungerar säkert bra med de du nämnde men det är inget jag har provat. Berätta gärna hur det går!

Kommentering är avstängd.