Det här behöver du…
1/3 paket jäst, 15 g
5 dl kallt vatten
2 msk havssalt
11 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågmjöl
olivolja
Gör så här…
1. Lös upp jästen i vatten. Tillsätt salt och de båda mjölsorterna. Arbeta ihop till en deg.
2. Knåda ordentligt i maskin i 20 minuter (eller 30 minuter för hand).
3. Lägg degen i en bunke och snurra runt med olja. Täck med plast och ställ i kylen i 12-15 timmar.
4. Vänd upp degen på mjölat bakbord. Dela i fyra delar. Vänd bröden så att mjölet kommer uppåt.
5. Sätt in i ugnen i 250 grader, sänk efter en stund till 220 och grädda i 15-20 minuter.
Jag har gjort denna recept idag……men av någon anledning har brödet inte blivit färdigt i ugnen,den var hård inuti,har följt recepten,men redan i degblandare var degen ganska tjök nästan klistrig,den jäste fint i kylskåpet. Kan det vara för att jag gjorde två runda bröd i stället för fyra,de blev höga och fina i ugnen,men ack….så mislyckande..
tacksam för råd
mvh
joanna