Hirsbiffar med feta o soltorkad tomat

Det här behöver du…

2 dl hirs
buljong
3/4 dl kesella
1 ägg
1 dl ströbröd
1 rödlök
ca 150 g fetaost
ca 10 soltorkade tomater
örtsalt

Gör så här…

1. Koka upp hirsen i vatten, slå bort vattnet i en sil/durkslag, för att bli av med bitterämnen som sitter i skalet på hirsen, slå på 4 dl vatten och en halv tärning grönsaksbuljong och koka upp hirsen igen. Koka på svag värme i 10 min med locket på och låt stå ytterligare 15 min för att svälla.

2. Medan hirsen svalnar, hacka rödlök och soltorkade tomater, tärna sedan fetaosten.

3. Blanda hirsen med kesella, ägg, ströbröd, rödlök, soltorkade tomater och fetaost. Smaka av med salt

4. Forma hirssmeten till biffar, det blir  ca 10 st. Stek eller grilla biffarna på medelvärme tills de fått fin färg.

Servera med till exempel kokt potatis och någon trevlig sås.