Helgrillad fläskfilé med äppelglaze

Det här behöver du…

2 st hela fläskfileer går det åt till den här mängden glaze

Glaze
1 dl äppelmos
0.5 dl japansk soja
1 dl ketchup
2 st klyftor vitlök
1 msk fänkålsfrö
3 msk flytande honung

Så här gör du…

1. Blanda samman äppelmos, soja och ketchup i en skål. Riv ner vitlök och smaksätt med nystötta fänkålsfrön och honung.

2. Tänd grillen och fördela kolen på ena sidan av grillen.

3. Salta och peppra filén. Pensla med glazen.

4. Grilla filéerna tills de fått gyllene färg. Flytta dem till andra sidan och lägg på locket. Grilla köttet 10-15 minuter och låt gå klart i eftervärmen. Om du har en stektermometer så använd den! När du uppnår 72-74 grader är köttet klart!

Serveras med potatis och kanske lite grillade grönsaker till?

Recept från recept.nu. Leila rockar som vanligt!

1. Tänd grillen och fördela kolen på ena sidan av grillen.

2. Salta och peppra filén. Pensla med glazen.

3. Grilla filéerna tills de fått gyllene färg. Flytta dem till andra sidan och lägg på locket. Grilla köttet 10-15 minuter och låt gå klart i eftervärmen.