Filmjölkslimpa med blåbär

Det här behöver du… (På ett ungefär!)
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl färska blåbär
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl vetekross
4 dl vetemjöl
2,5 dl grovt rågmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk anis
1 tsk fänkål

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Blanda alla övriga ingredienser, förutom blåbären, och rör ner. Allra sist när du rört ihop allt rör du ned blåbären, gärna frysta.

3. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att papperet sticker upp över kanterna. Fyll formen med smet. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter.

En kommentar Lägg till

  1. Linda Lysén skriver:

    mums

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *