Daim & Hallonparfait tårta

Det här behöver du…

Chokladbotten:
100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
3 tsk vaniljsocker

Dajmparfait:
1 pkt vaniljvisp
1 dubbeldajm

Hallonparfait:
½ dl strösocker
2 äggulor
5 dl bär ( går bra med frysta)
2 dl grädde

Gör så här…

Använd en stor form så du säkert får plats med alla tre lagren. Annars får du ta lite mindre av någon parfait.

1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.

2. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda. Häll smeten i en smord och bröad stor form med löstagbar kant. Grädda i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.

3. Dajmparfait; Hacka dubbeldajmen smått. Vispa vaniljvispen och häll i dajmen. Slå på parfaiten över den kalla chokladkakan. Frys. När dajmparfaiten har stelnat ordentligt gör du hallonparfaiten. Gärna dagen efter.

4. Hallonparfait; Mosa hallonen eller kör dom i en mixer. Vispa äggulor och socker fluffiga i en bunke. Vispa grädden och rör ner hallonen. Vänd ner detta i äggsmeten (använd en slev, inte en visp).Slå över detta på dajmparfaiten och frys i ca 4 timmar.

5. Låt kakan stå framme i ca 15-20 minuter innan servering.

Tips: Servera med en fruktsallad gjord på lite exotiska frukter.

4 kommentarer Lägg till

  1. Maja skriver:

    Det står inget om grädden i ingredienser? hur mkt grädde ska det vara i hallonparfaiten?

  2. admin skriver:

    Ajajaj, det hade ramlat bort men det ska vara 2 dl grädde! Ber om ursäkt för detta.

  3. Cecilia skriver:

    Ser riktigt god ut! :)

  4. Ting Ting skriver:

    Kan man byta ut vetemjöl mot något som är glutenfritt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *