Blåbärskaka med choklad

Det här behöver du…

2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär frysta
Topping:
0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin

Gör så här…

1. Smörj en rund form med avtagbara kanter.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet, rör inte mer än så det blandas. Bred ut smeten i formen.

3. Lägg på blåbären (går bra med otinade). Blanda havregryn, socker och den hackade chokladen i en djup tallrik. Strö det ovanpå på bären.

4. Hyvla smör/margarinet i tunna skivor med en osthyvel. Lägg margarinskivorna ovanpå.

5. Grädda kakan i 30-40 minuter i 175 grader.

Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall.

Receptet kommer från aftonbladet.se.