Anna Skippers nyttiga bröd

Det här behöver du…

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa två 1,5 liters formar.

2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.

3. Tillsätt filen och sirapen och rör om ordentligt. Fördela smeten i de två formarna och in i ugnen i ca 80-100 minuter.

16 kommentarer

  1. Sanna Richter skriver:

    Detta bröd är ett måste!
    Familjen blir aldrig trött på det!
    Sanna

  2. Louise skriver:

    Det godaste brödet jag ätit!!
    Nyttiga bröd brukar oftast vara så sura&bittra i smaken, men detta är himmelskt. Bättre än alla vita&mörka bröd!

    Louise

  3. Sara skriver:

    Detta lät oerhört gott. Ska testas! måste dock bara skaffa alla ingredienser först..

  4. emily skriver:

    Kan rekommendera detta brödet, supergott. Det enda är att det smular något. Har två st inne i ugnen just nu, chansade och slängde ner två ägg också, det kanske motverkar smuleriet.

  5. Martin skriver:

    Emily Hur gick det med äggen`?

  6. Elinor skriver:

    Nån som vet hur länge det håller??

  7. Maria skriver:

    supergott bröd! kan variera och ha i linfrön, aprikoser å annat gott i oxå=) Längre tid i ugnen gör det mindre smuligt=)

  8. Kristin skriver:

    Brukar dra ner på kryddorna i smeten då jag kan uppleva smaken som lite för stark. Det är för övrigt jättegott att ha ner solroskärnor i brödsmeten! =)

  9. Linda skriver:

    Pumpafrön och solrosfrön har jag i. Kan också ha i nötter. Bara fantasin som sätter gränserna. :)

  10. Niclas skriver:

    Det måste väl vara 5 tsk brödkryddor, inte inte 5msk?
    När jag köper brödkryddor får jag bara små påsar som knappt innehåller en matsked.

  11. Pia skriver:

    Jo det ska vara 5 MSK brödkryddor, så det blir några påsar! :-)

  12. Sofie skriver:

    Så himla gott! Bakade en limpa idag men imorgon tror jag nog allt att jag ska slänga ihop en till! :-)

  13. eva harrling skriver:

    Jätte goda limpor jag brukar blanda i tranbär eller någon annan frukt som man tycker om i limporna.

  14. Britt-marie Bard skriver:

    Ett ljuvligt bröd som man får mersmak av .Bra man kan variera lite vad man vill ha för sorts mjöl,och istället för sirap tar jag honung.
    glad att ja hittat detta brödet.

  15. Lennart skriver:

    Undrar vart i ugnen det ska gräddas mitten eller och hur länge är bäst 100 minuter och vad menas med smöraoch bröa….jag är nybörjare

  16. Zanna skriver:

    Lennart, jag brukar baka mitt längst ner i ugnen. Att smöra och bröa är när du tar smör och täcker hela bakformen med ett tunnt lager (använd rumstepurerat så är det lättare) för att sedan hälla i ca 1 dl ströbröd och se till att det fäster sig i smöret. Detta är vanligt vid bankning då kakan eller brödet får en härligt sprödig yta. Lycka till!

Kommentering är avstängd.